Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Gyógypedagógiai nyári kihelyezett ülést tartottak a Benedek Elek Pedagógiai Karon

WEB képek (11).png

Hagyományt elevenített fel Karunk a hazai gyógypedagógusképző-intézmények számára, amikor a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottság Gyógypedagógiai Albizottságnak nyári ülésére a köztestületi tagok, oktatók és a soproni gyógypedagógusok találkozóját szervezte meg 2023. június 23-án.

Napjainkban 9 egyetemen történik gyógypedagógus-képzés, amely a növekvő számú sajátos nevelési igényű gyermekek és tanulók speciális ellátásához készíti fel a hallgatókat. A gyógypedagógia- és fogyatékosságtudomány interdiszciplináris alapjai és a széles spektrumú gyakorlati ismeretek átadásában egységes hagyományra épülő, lokális tendenciák érvényesülnek a képzőintézményekben. Közös gondolkodás, diskurzus volt a célja a találkozásnak, amely érintette az integrált és szegregált nevelés kérdéskörét, az oktatók magas szintű tudományos képzettségének feltételeit és a kutatási együttműködések lehetőségeit. A szakmai programot a történelmi belvárosban tett séta, a Macskakő Gyermekmúzeum integrált Csengettyű csoportja nagy élményt nyújtó előadásának és kiállításának megtekintése, majd az Eszterházy-palota vendéglátása követte.
 
A MTA PTB Gyógypedagógiai Albizottság elnöke, dr. habil Perlusz Andrea elismerően nyilatkozott a szakmai és hivatást erősítő program szervezéséről, továbbá köszönetét és háláját fejezte ki a Karunk Vezetőségének a kiváló hangulatú rendezvényért. A résztvevők tartalmas élményeik alapján megállapították, hogy értékes és előremutató a képzőintézmények rendszeres találkozása.

 

Készítette: Závoti Józsefné

Galéria (Képeket készítette: Várhelyi Vivien) 

Sopronmédia tudósítás

Kisalföld cikk

Cikk nyomtatása E-mail