Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Nemzetközi szakmai találkozón mutatkoztak be a benedekes oktatók

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának három oktatója vett részt az olmützi (Csehország) Palacký University Pedagógiai Karának Nemzetközi Hetén. Dr. Vida Gergő egyetemi docens előadásában egy új, saját fejlesztésű, szoftveralapú diagnosztikai módszer elméleti dimenziójába vezette be a nagylétszámú hallgatóságot. Németh Dóra Katalin tanársegéd a 20. századi magyar óvodapedagógus-képzés történetét mutatta be. Előadásában vázolta a szocialista korszak jellegzetességeit, de kitért a gyakorlati képzés sajátosságaira és helytörténeti dimenzióira is. Sipos Bence mesteroktató előadással egybekötött workshop keretében mutatta be a 3D képalkotás, a vizuális programozás és a STEM-alapú pedagógiai módszerek legfontosabb aspektusait, kapcsolódási pontjait és lehetőségeit.

slider88.jpg

Az olmützi nemzetközi hét során interaktív előadások, workshopok és kerekasztal-beszélgetések gazdagították a szakmai diskurzust. Az események nagyszerű lehetőséget biztosítottak oktatóink számára, hogy megosszák tudásukat, szakmai tapasztalataikat, és bekapcsolódjanak a nemzetközi oktatói közösség munkájába. A Benedek-kar munkatársai ellátogattak egy óvodába, megismerték a speciális igényekkel élő hallgatók számára létrehozott központot, és részt vettek a partnerintézmény digitális laborjában egy interaktív élményalapú bejáráson is. A nemzetközi hét során vezetett túra keretében Olmütz látványosságaival is ismerkedhettek.

Az Erasmus+-program támogatásával megvalósuló út során a résztvevők szakmai kapcsolatokat alakíthattak ki a vendéglátó olmützi kar oktatóival és hallgatóival. A találkozó tovább erősítette a két intézmény közötti együttműködést; lehetőséget nyújtott az oktatók számára, hogy nemzetközi szinten is megosszák tudományos eredményeiket és fejlesszék előadói, pedagógiai készségeiket. A soproni szakemberek örömmel gondolnak vissza a Csehországban töltött napokra, és hálásak a Palacký University vendégszeretetéért és az értékes tapasztalatokért.

Fotógaléria

Cikk nyomtatása E-mail