Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Születésnap a Vajdaságban

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar stratégiai partnere, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte szeptember 30-án. A jubileumi ünnepségen a Soproni Egyetemet és az anyaországi felsőoktatási intézményeket dr. Varga László dékán képviselte.

slider_szuletesnap.jpg

Varga László - a születésnap alkalmából - szívből gratulált a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének, Lukács Gabriella elnök asszonynak, Nagy Margit tiszteletbeli elnök asszonynak, az Egyesület valamennyi tagjának a vezetőségnek az elmúlt három évtizedben végzett áldozatos munkáért, a tehetségek felkarolásáért, a magyar kultúra ápolásáért. A dékán köszöntő beszédében további sok sikert, egészséget, a vajdasági nevelésügy további színvonalas szolgálatát, sok mosolygó pedagógust és gyermekarcot kívánt.

Az ünnepség keretében az Egyesület és az Egyetem – az eddigi kiváló közös munkát megerősítendő – együttműködési megállapodást írt alá. Az pedagógiai kar dékánja a névadó és nagy mesemondó születésnapján, a magyar népmese napján, emlékplakettet és Benedek Elek kisbaconi almáskertjéből származó kék almát termő facsemetét ajándékozott az Egyesületnek. Elek apó igazi magvetőként, gyümölcsfaültetőként kitartással dolgozott a jó termés reményében. Varga László azt kívánta a vajdasági pedagógusoknak, hogy ők is dolgozzanak a jó termés reményében.

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete dr. Varga László dékánnak és Kissné dr. Zsámboki Réka dékánhelyettesnek jubileumi oklevelet adományozott a jeles évforduló alkalmából az Egyesület támogatásáért, a vajdasági magyar pedagógusok továbbképzése érdekében kifejtett tevékenységéért.

Isten éltesse az Egyesületet!

Fotógaléria

 

Cikk nyomtatása E-mail