Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

A legjobb versmondók között a benedekes hallgató

slider52.jpg

Ezüst minősítéssel és külön elismeréssel zárta a Kányádi Sándor versmondó versenyt Moroz Alexa, a Benedek-kar hallgatója. Június 1-jén rendezték meg a Kossuth-díjas erdélyi magyar költőről, Kányádi Sándorról (1929-2018) elnevezett - a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények diákjai számára meghirdetett - versmondó versenyt.

A rendezvény nem titkolt célja, a kultúra- és hagyományápolás mellett, a magyar költő eszmei hagyatékának megőrzése. A verseny szervezője és házigazdája, a Kányádi család támogató beleegyezésével, a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara. A verseny fővédnöke Havas Judit Radnóti- és Pilinszky-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, a Károli Gáspár Református Egyetem Emlékéremmel kitüntetett előadóművész, az irodalomtudományok doktora.

Az idei megméretésen a Soproni Egyetem "hangja" Moroz Alexa, a Benedek-kar elsőéves óvodapedagógus hallgatója volt. A kiírás alapján két verssel készült, egy kötelezővel (Kányádi Sándor: Álmodó) és egy szabadon választottal (Takács Zsuzsa: A Vak Remény gyöngülése). Alexa sikeresen oldotta meg a feladatot, a mély gondolatokat artikuláló költemények meghangosítását, és ezüst minősítést, illetve Havas Judittól még egy különdíjat is kapott. A zsűri dicsérte a benedekes diák egyéni és pontos előadásmódját. Alexa felkészítő tanára Kloiber Alexandra volt.

Szívből gratulálunk!
 
447305980_1225983962044752_2759377049758881242_n (1).jpg
Cikk nyomtatása E-mail