Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Az autizmus kihívásairól rendeztek workshopot Tatán

Második alkalommal szervezett közösen szakmai műhelynapot a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar és a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ október 13-án Tatán, a volt Piarista Rendház épületében. Az idei - „Különböző vagyok, nem más” elnevezésű - workshop az autizmus témáját járta körül.

slider_tata.jpg

Vighné Dajcs Bernadett, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar mesteroktatója elmondta: az előadók meghívásánál arra törekedtek, hogy minél több oldalról közelítve mutassák be az autizmus témakörét. A találkozó egyik különlegessége, hogy a szakembereken kívül autista fiatalok is közreműködtek a rendezvényen - a tatai ÉBEK (Érdekesen Bekötött Emberek Klubja) tagjai egy ún. „élő könyvtár” segítségével lehetővé tették, hogy a közönség „belelapozgathasson” egy autista fiatal gondolataiba.

A műhelynap Barkó Sára ÉBEK-tag zongorajátékával kezdődött, majd Berczelly Attila, a Tatai Rendház Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a vendégeket. Az előadások során dr. Madarassy-Szűcs Anna gyermek- és ifjúságpszichiáter, Ujhelyi-Illés Orsolya alkalmazott viselkedéselemző és Ecser Mónika gyógypedagógus ismertette gondolatait a pedagógusokból, szülőkből és gyógypedagógia szakos hallgatókból álló közönségnek.

Hagyomány, hogy szakmai műhelynapokon a témában érintett helyi érdekeltségű szervezetek is bemutatkoznak. Az idei rendezvényen a Kék Madár Szülőklub osztott meg információkat tevékenységi körével, működésével és rendezvényeivel kapcsolatosan. A műhelynap kísérőprogramja volt egy mini fotókiállítás is, melyet egy tehetséges autista fiatal fotóiból rendeztek.

Fotógaléria

Cikk nyomtatása E-mail