Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Benedekes oktatók a XXVII. Komáromi Pedagógiai Napokon

si_slider.jpg

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar tudományos és külügyi dékánhelyettese, Kissné Dr. Zsámboki Réka és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke, Fekete Irén közös szervezőmunkájának köszönhetően Karunk is képviseltette magát a XXVII. Komáromi Pedagógiai Napokon.

A Benedek-kar két oktatója, Dr. Simonné Kajtár Gabriella mestertanár és Dr. habil. Simon István Ágoston egyetemi docens megtisztelő felkérésnek eleget téve nagy sikerű szakmai előadást és gyakorlati bemutatót tartott a rendezvényen.

Napjainkban már a kisgyermekek is a számítógép, tablet, telefon bűvöletében élnek, sok esetben háttérbe szorítva a gyermeki lét alapvető tevékenységeit, mint a mozgás, az alkotó játék. Az IT-eszközök túlzott használatának számos negatív következménye van, mint a túlsúly, az elhízás, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek korai megjelenése, valamint a megkésett mozgásfejlődés. „Mozgásfejlesztés az óvodában kreatív eszközökkel és módszerekkel” előadásban és gyakorlati bemutatóban oktatóink a mozgásfejlesztés jelentőségére és hatékony óvodai megvalósításának lehetőségeire hívták fel a figyelmet. Kiemelték, hogy a kreatívan, innovatívan gondolkodó pedagógusok meghatározó szerepet tudnak betölteni a gyermekek mozgásfejlesztésének megvalósításában. A gyakorlati bemutatón a résztvevők lelkesen próbálták ki az ötletgazdag, játékos akadálypályákat és  mozgásfeladatsorokat. A résztvevők kellemesen elfáradva, de sok új és korszerű ismerettel gazdagodva fejezték be a szakmai napot.

Galéria (Dr. Simonné Kajtár Gabriella és Németh Tamás fotói)

Cikk nyomtatása E-mail