Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Benedekes oktatók és hallgatók a harmadik misszióban

R08 slider.jpg

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatói és hallgatói komoly elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot az elmúlt hónapban a ritka betegségekhez fűződő országos rendezvényeken: a Ritka Betegek Világnapján, illetve a Ritka betegek boldog pillanatai elnevezésű vándorkiállításon.

Ez évben Sopronra irányult a figyelem, hiszen február végén városunkban rendezte a RIROSZ (Ritka és Veleszületett Betegséggel Élők Országos Szövetsége) az országban a Ritka Betegek Világnapját. Az eseményen párhuzamosan zajlottak a magas színvonalú orvosi előadások, mutatkoztak be standjukon az ország betegszervezetei, s élvezhették a játszóházat és a zenés műsorokat a családok. Ekkor kapott fényruhát több budapesti intézménnyel együtt a Tűztorony, majd február 29-én elindult a globális fénylánc is.

A rendezvényeken való aktív részvételért külön köszönet illeti Mendéné Lajtai Krisztina gyógypedagógus oktatónkat, a FÉHEB (Fogyatékossággal Élő Hallgatók Esélyegyenlőségét Biztosító Bizottság) elnökét, aki – a Martos Virág képviselte Soproni Múzeummal karöltve – játszóházat szervezett, a Csengettyű és a Quintesszencia együttesekkel pedig feledhetetlen perceket szerzett a népes számú közönségnek.

Köszönet a hallgatóknak is az egész napos helytállásért, az önzetlen segítésért!

GALÉRIA 

Cikk nyomtatása E-mail