Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Egyetemi oktatók, munkatársak az iskolapadban

Képzők képzése program indult a Soproni Egyetemen 2023. február 6-án hétfőn. A Benedek Elek Pedagógiai Kar oktatói által kidolgozott akkreditált képzés a Soproni Egyetem új kezdeményezése, melynek célja az oktatást végző munkatársak pedagógiai-pszichológiai ismereteinek és képességeinek fejlesztése révén az oktatási kompetenciák növelése, erősítése.

Korszerű pedagógiai, pszichológiai ismeretek és képességek birtokában az oktatók képesek lesznek hatékonyan támogatni a hallgatók tanulási folyamatait, a különböző tudományterületek ismereteinek elsajátítását. Fontos, hogy az egyetemi oktatók ismerjék az innovatív oktatási módszereket, az ifjú- és felnőttkor személyiségfejlődésének sajátosságait, a megküzdési technikákat, a testi-lelki egészséget meghatározó tényezőket, az egészségtudatos magatartás kialakításának folyamatát, továbbá személyes példamutatással segítsék elő a tanulással kapcsolatos pozitív hallgatói attitűdök kialakítását, valamint legyenek elkötelezettek az innovatív, reflektív pedagógiai eljárások és módszerek alkalmazása iránt.

A Benedekes oktatók most kollégáikat képzik, de könnyű dolguk lesz, hiszen a képzésen résztvevő félszáz munkatárs önként szánta rá magát a tanulásra, a szakmai fejlődésre, a megújulásra - ha az érdeklődés és belső késztetés a tanulás motorja, a siker bizonyosan nem marad el!

 

Megnyitó képek

SopronMédia riport

 

 

Cikk nyomtatása E-mail