Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Elmélet és jógyakorlatok az óvodapedagógia szolgálatában

 

slider94.jpg

„Kitárul az óvoda kapuja” címmel Vas vármegyei óvodapedagógiai konferenciát szervezett az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ Szombathelyen 2023. november 22-én. A rendezvény célja az egymással való találkozás keretében óvodai nevelési jógyakorlatok, bevált módszerek, innovációk átadása és megismertetése volt.

Az előadások sorát Kissné Dr. Zsámboki Réka, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánhelyettese, egyetemi docens nyitotta „Innováció és változásmenedzsment az óvodákban – Az alkalmazkodás sajátosságai és kulcsai” című előadásával. Impulzív és motiváló gondolatok hangzottak el a folyamatos megújulás szükségességéről, elfogadásáról, a környezeti, társadalmi változásokhoz való alkalmazkodásról és az azokra való reagálásról.

A délutánt a 2021-ben megjelent óvodai jó gyakorlatokat bemutató digitális kötet szerzőinek előadásai követték, akik élő szóban is ismertették a résztvevőknek óvodájuk erősségeit, különleges nevelési módszereiket a környezeti neveléstől az egészségfejlesztésen át a meséig, drámapedagógiáig, néphagyományőrzésig. A hallgatóság örömmel fogadta Doernbrack Mária, Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda óvodapedagógusának „Varázsszőnyegjáték – A drámapedagógia személyiségfejlesztő hatása az óvodában” című bemutatóját is.

Fotógaléria

Cikk nyomtatása E-mail