Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Hallgató-oktató hangverseny a Benedek Elek Pedagógiai Karon

Adventi koncert slider.jpg

December 5-én zsúfolásig telt nézőtér előtt zajlott a Benedek-kar Brunszvik termében adventi hangversenyünk, melyet dr. habil. Varga László dékán köszöntője és ünnepi gondolatai nyitottak meg. Külön öröm volt az, hogy - a hallgatókon és a soproni közönségen felül - a fellépők családtagjai is nagy számban eljöttek, így lehetőség nyílt arra, hogy megmutassuk, a Benedek Elek Pedagógiai Kar egy olyan közösség, ahol a hallgatók jól érzik magukat, tehetségük kibontakozhat.

A színvonalas és izgalmas műsor megvalósításában a kar hallgatói és oktatói egyaránt kivették a részüket. Ünnepi rendezvényünk alapgondolata az volt, hogy megmutassuk: a zene, a művészet olyan közös nyelv, melynek segítségével kifejezhető az adventi várakozás és a karácsonyi békesség érzése. Ennek jegyében a művészi kifejezőeszközök széles palettája jelent meg a hallgatóság előtt. A Kommunikáció- és médiatudomány szak hallgatói filmjükben a várakozást mutatták be. Majd a hallgatók és az oktatók közös kamarazenei produkciói következtek egészen változatos módon, hiszen a trombita (Kovács Júlia), hegedű (Kóta Rita), gordonka (Dorner Kinga) és népdal (Papp Luca Anna) mellett egy olyan kamaraformáció is helyet kapott, melyben oktatók, hallgatók és egy meghívott zeneművész (Kuzsner Péter) is fellépett. Az est során változatos programmal lépett színpadra a Benedek Elek Kar énekkara, előadásukban a reneszánsz zenétől kezdve egészen a filmzenéig számos stílus megjelent. A zeneterápia kurzus hallgatói egy olyan mozgásművészeti perfomanszot adtak elő, melyben a zene és a mozgás kapcsolatát mutatták be. A hangversenyt a Művészeti és Sporttudományi Intézet zeneművészeinek (Révészné Pálfi Krisztina, Árvayné Nezvald Anett, Révész József) közös produkciója zárta. Ezt követően szeretetvendégség és jótékonysági sütivásár koronázta meg a rendezvényt.

Szeretnénk külön is megköszönni Sipos Bence mesteroktató, Szilva Zsuzsanna tanársegéd és Révészné Pálfi Krisztina művésztanár, valamint a szervezés hátterét nyújtó kollégák, Taschnerné Hart Tímea és Szabadhegyi Zita munkáját.

Révész József főszervező

Fotógaléria

Cikk nyomtatása E-mail