Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Horvát vendégek a SoE Benedek Elek Pedagógiai Karán

Október 16-án prof. Robert Bacalja és dr. Katarina Ivon vezetésével 20 fős horvát hallgatói csoport látogatott karunkra a Zadari Egyetemről. Programjukat az Aranykapu gyakorlóóvodában kezdték, ahol Sterbencz Szilvia óvodavezető-helyettes fogadta a delegációt, s mutatta be az intézményt. A Németh Dóra óvodapedagógus vezette angol foglalkozást a vendégek belgatükör mögül figyelhették. 

 

slider CRO87.jpg

A Benedek Elek Pedagógia Karon dr. habil Varga László dékán üdvözölte a küldöttséget. Itt dr. Katarina Ivon tartott horvát gyermekirodalmi előadást az érdeklődő horvát és magyar hallgatók, oktatók számára. Az angol nyelvű előadás fő témája a négy ízben is Nobel-díjra jelölt Ivana Brlić-Mažuranić (1874-1938) írónő munkássága volt, amely számos tanulsággal szolgált. Érdekes volt megfigyelni a kor magyar–horvát párhuzamait az irodalmi trendekben, csakúgy, mint nyomon követni a szláv mitológia felbukkanását a gyermekirodalmi művekben.

A találkozó végén mind az oktatók, mind a hallgatók találtak olyan területeket, melyek új kutatási témákkal gazdagíthatják a már eddig is kiválóan működő kétoldalú kapcsolatokat.

CRO-3.jpg

Cikk nyomtatása E-mail