Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

KIRÁNDULÁS CSODÁLATOS VÁROSUNKBAN, BENEDEKES HALLGATÓKKAL

hir_kirandulas_202211.png

Az őszi félévben szabadon választható tárgyként Szilva Zsuzsanna tanárnő vezetésével kezdetét vette a Szabadidő sportok kurzus. A kis létszámú magyar csoporthoz csatlakozott pár Erasmus hallgató, így egy multikulturális, egészen családias társaság alakult, mely néha még két kutyussal is kiegészül.

A tanárnő által hétről hétre fedezzük fel a Soproni-hegység ismertebb vagy kevésbé ismert kirándulóhelyeit. Alkalmaink során felfedeztük és kipróbáltuk az erdei tornapályát, szép kilátásban részesültünk az Áfonya-hegyen, illetve a Béke-kilátónál. A kirándulások közben a szép tájak megtekintése mellett helyet kap az ismeretbővítés is. Megismerkedünk a természettel, az őszi erdő nyújtotta élővilággal, és ami egy erdei túra alakalmával nagyon fontos, a térképismeret alapjait is elsajátítjuk.

A tantárgy keretein belül részt vettük az Egyetemi Sportnapon is, ahol egy különleges sportot, a tájfutást próbálhattunk ki, melynek a Botanikus kert adott helyett. Különleges élményben volt részünk, mely maradandó emlékké válik.

A mindig kalandos óránkhoz néha csatlakoznak mások is, egy alkalommal Dr. Didem Kepir csoportjai is eljött velünk a Tolvaj-árkot megnézni. Ez egy igazán nemzetközinek mondható kirándulás volt, részt vettek spanyol, kazah, cseh és német hallgatók is.

A kurzus által a külföldi hallgatókkal együtt, bár tanórai kereteken belül, de mégis kikapcsolódva tudunk időt tölteni, emlékeket és élményeket gyűjteni.

 

Írta: Szabó Zsanett IV. évf. gyógypedagógus hallgató

 

Galéria

Cikk nyomtatása E-mail