Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Besztercei látogatók - középpontban a kisgyermeknevelés és a pedagógia

A bölcsődei nevelés hazai gyakorlata és a kora gyermekkori pedagógia volt annak a határon átnyúló találkozónak a középpontjában, melyen az erdélyi Besztercéről fogadtak bölcsődevezetőket és kisgyermek-pedagógusokat kedden a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán.

slider43.jpg

A múlt kötelez minket - emelte ki köszöntőjében dr. habil. Simon István Ágoston dékánhelyettes, utalva arra, hogy a Benedek-kar több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a kisgyermeknevelés területén. A soproni óvodapedagógusképzés jövőre 125 éves évfordulóját ünnepli, és az egyre népszerűbb csecsemő- és kisgyermeknevelő képzés tekintetében is több mint tíz éves múltra tekinthet vissza.

A határon túli delegáció látogatásának elsődleges célja az volt, hogy a bölcsődei neveléssel foglalkozó szakemberek megismerjék egymás munkáját, illetve az erdélyi pedagógusok lássák egy olyan ország bölcsődei rendszerét, aminek történelme, hagyománya van - fogalmazott Vartic Mayla Iulianna, a Beszterce Megyeközpont Polgármesteri Hivatalának oktatásért felelős irodavezetője. A küldöttség tagjai elmondták, hogy a magyar rendszer előnyeit szeretnék minél hatékonyabban beépíteni az újonnan létrejövő romániai kisgyermeknevelés gyakorlatába.

A résztvevők az elmélet mellett a gyakorlattal is megismerkedtek a soproni találkozó során. Ellátogattak a Százszorszép Bölcsődébe, majd egy kerekasztal-beszélgetésen vitatták meg tapasztalataikat a városi bölcsődék és a kar vezetőivel.

 

Fotógaléria

Cikk nyomtatása E-mail