Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

MÁR LEHET JELENTKEZNI A SOPRONI EGYETEM JÖVŐ ÉVI KÉPZÉSEIRE

2023_nyilt_nap.jpg

Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás, már lehet jelentkezni a 2023 szeptemberében induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre.  A felsőoktatási felvételi eljárás menetét, a pontszámítási módszereket és az érvényes jelentkezéshez szükséges minden további információt az eljárás hivatalos honlapján, a felvi.hu oldalon közzétett Felsőoktatási felvételi tájékoztató tartalmazza - közölte az Oktatási Hivatal.  

A Soproni Egyetem képzéseiről tájékozódni a felvi.hu mellett, a karok és az Egyetemi Tanulmányi Központ oldalain, továbbá személyesen, a nagysikerű decemberi eseményt követően, a január 18-ai Nyílt Napon is lehetőség nyílik. 

Jelentkezni kizárólag a felvi.hu-n elérhető E-felvételi rendszerében lehet 2023. február 15-én éjfélig; a felület a jelentkezési határidőig folyamatosan elérhető lesz. A felvételizőknek 2023. február 15-én éjfélig hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, amely már kizárólag ügyfélkapu segítségével lehetséges.

A felvételi során ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is.
Felhívták a figyelmet arra, hogy a jelentkezőknek meg kell határozniuk a kiválasztott képzések sorrendjét, kifejezve ezzel preferenciájukat, ugyanis egy jelentkező csak egy helyre vehető fel, mégpedig az általa megjelöltek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri, vagy meghaladja a felvételi ponthatárt.

2023. január 12-14. között, Budapesten a Hungexpo területén ismét megrendezik az Educatio szakkiállítást, ahol szintén lehetőség lesz tájékozódni a Soproni Egyetem sokszínű képzési palettájáról. 

Cikk nyomtatása E-mail