Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Második helyezés és különdíj a BPK-s hallgatóknak a 36. OTDK-n

slider_otdk_.jpg

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet – és Társadalomtudományi Kara volt a házigazdája idén a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekciójának. Az országos döntő nagyon erős mezőnyébe a Benedek Elek Pedagógiai Karról is több hallgató jutott be, akik igazán szép eredményekkel és jó élményekkel tértek haza Pécsről.

Stinner Zsuzsanna Viktória, elsőéves Neveléstudományi mesterszakos hallgató a „A tudatos jelenlét és a lelki egészség összefüggéseinek vizsgálata az óvodapedagógusok körében” című munkájával 2. helyezést ért el a Felnőttkori tanulással a minőségi tudásmegosztásért című tagozatban. A hallgató témavezetője Dr. Tóth-Merza Katalin. A nevelés- és iskolatörténet tagozatban mérettette meg magát három BPK-s hallgató is. Horváth Anetta, tavaly végzett neveléstudományi bölcsész a „Téri fordulat a gyermekkortörténeti kutatásban, a gyermekszoba története tükrében” című pályamunkájával a bíráló bizottság különdíját érdemelte ki, témavezetője Prof. Dr. Kéri Katalin.

Ugyanebben a tagozatban a tavaly végzett Horváth Anna Viktória neveléstudományi bölcsész az „Óvóképzés és óvodaügy Magyarországon az 1980-as és 1990-es években, különös tekintettel a soproni képzőintézményre” címmel tartott előadást a nagyszámú, érdeklődő hallgatóságnak és a bizottság tagjainak, Dr. Tigyiné Dr. Pusztafalvi Henriette egyetemi docensnek a Pécsi Tudományegyetemről, Dr. Rébay Magdolna egyetemi docensnek a Debreceni Egyetemről, valamint Dr. Podráczky Judit egyetemi docensnek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemről. Ugyanebben a tagozatban adott elő a szintén tavaly, az óvodapedagógia BA szakon végzett Rába Rebeka, aki a „Játéktevékenységek és játékeszközök az 1940-es évektől napjainkig” című kutatását mutatta be. Mindkettőjük témavezetője Dr. Pásztor Enikő adjunktus.

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak és minden, tudományos munkát végzett és kiváló előadást bemutatott hallgatónknak!

Fotók

Cikk nyomtatása E-mail