Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Nemzetközi projekttalálkozó a Benedek Elek Pedagógiai Karon

ltt_slider.jpg

Egyetemi oktatókból és óvodapedagógusokból álló nemzetközi szakértői csoport ismerkedett a magyar óvodapedagógus-képzés és a magyar óvodai nevelés egyedülálló módszertanával és gyakorlatával a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának meghívására. A háromnapos szakmai tanácskozás „A kora gyermekkori nevelés szakmai kapacitásfejlesztésére” címmel indított Erasmus+ KA2-es PROROK projekt része.

A kölcsönös szakmai látogatások folytatásaként Bulgáriából, Szlovákiából és Szlovéniából érkezett vendégeket fogadtak a magyar szakemberek a pedagógiai karon rendezett nemzetközi projekttalálkozón.  A hároméves közös munka vezető partnere a Trnavai Egyetem (Nagyszombat, Szlovákia), további szakmai együttműködők a Szt. Cirill és Szt. Metód Egyetem (Veliko Tarnovo, Bulgária) és a Ljubljanai Egyetem (Szlovénia). 

A hét programjában a tudományos-szakmai előadások mellett lehetőség nyílt a Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorlóóvodájának és Aranykapu tagintézményének meglátogatására, az óvodai pedagógiai programok és a hétköznapi munka megismerésére, valamint a gyerekekkel való közös játékra is. A szakmai diskurzus mellett a nemzetközi delegáció városnézésen ismerkedett Sopronnal, ellátogattak a fertődi Esterházy-kastélyba, az Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadasparkba, de a helyi kulináris specialitásokkal való ismerkedés sem maradt ki a programból. 

Reményeink szerint a Sopronban látott pedagógiai jógyakorlatok a jövőben új módszertani megoldásokkal gazdagíthatják a partnerországokban folyó óvodai nevelés elméletét és gyakorlatát.

Fotógaléria

Cikk nyomtatása E-mail