Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Sikeres doktori védések az Erdő- és környezetpedagógia programban

doktori_slider.jpg

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kar Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskola szervezeti keretei között, a Benedek Elek Pedagógia Kar szakmai vezetésével és koordinációjával működik az Erdő- és környezetpedagógiai alprogram, melynek vezetője dr. Molnár Katalin intézetigazgató, egyetemi docens asszony.

A két kar együttműködésében szervezett program célja a beiratkozott hallgatók széleskörű természet- és társadalomtudományi nézeteinek alapozása, felkészítése a tudományos kutatásokkal megalapozott környezet- és felelősségtudatos pedagógiai tevékenység megvalósítására. A doktori iskola szervezésében 2023 márciusában a Benedek-kar két óraadó oktatója, Mesterházy Helga és Nmarné Kendöl Jutka „summa cum laude” eredménnyel védte meg doktori disszertációját, az utolsó mérföldkövet is teljesítve a doktori (PhD) fokozat megszerzéséhez. Mesterházy Helga kutatásai a főbb hazai nagyvadfajok nevelésben és tanulási folyamatokban betöltött szerepeiről szóltak, a jelölt tudományos témavezetői dr. Molnár Katalin egyetemi docens asszony és prof. dr. Faragó Sándor akadémikus úr voltak. Az értekezéssel kapcsolatos opponensi feladatokat egyrészt dr. Lampert Bálint egyetemi adjunktus (Széchenyi István Egyetem), másrészt dr. Kollarics Tímea egyetemi docens (SOE-BPK) látta el. Nmarné Kendöl Jutka kutatásait a Győr-Moson-Sopron megyében tanuló diákok körében végezte a fával, faanyaggal kapcsolatos népi hagyományok, szokások, valamint azok környezeti attitűdbefolyásoló hatásairól. A tudományos témavezetői feladatokat dr. Molnár Katalin egyetemi docens és dr. Berki Imre nyugalmazott egyetemi docens látták el, az értekezés opponensei dr. Lampert Bálint egyetemi adjunktus (SZE) és dr. Hartl Éva egyetemi docens (SOE BPK) voltak.

A sikeres doktori védésekhez szívből gratulálunk!

Az egyetem Erdőmérnöki Kar Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskola E/8-as programja a jövőben is szeretettel várja az erdő- és környezetpedagógiai kutatómunka iránt érdeklődő hallgatókat.

Fotók

Cikk nyomtatása E-mail