Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Szabadkai óvodapedagógusok vendégeskedtek a Benedek-karon

Kétnapos soproni tapasztalatcserére érkeztek vajdasági óvodapedagógusok az észak-bácskai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Soproni Egyetem Benedek Elek Kara közel tízéves szakmai együttműködésének köszönhetően.

slider_szabadka.jpg

 

A Benedek Elek Pedagógiai Kar vezetősége és oktatói kiemelt feladatuknak és szívügyüknek tekintik a határon túli magyar pedagógusok szakmai előrehaladásának támogatását. A Benedek-kar szakmai kapcsolatai révén a Kárpát-medence minden határon túli régiójában jelen van, támogatva a köznevelési intézmények munkáját, a pedagógusok szakmai továbbképzésének ügyét. A kar oktatói évente több alkalommal előadásokat, workshopokat tartanak a pedagógia, pszichológia, vizuális és zenei nevelés területén, a többi között a Vajdaságban is.

- Minden együttműködési megállapodás annyit ér, amennyi energiát a résztvevő felek képesek beletenni – emelte ki dr. habil Varga László dékán a látogatás kapcsán. A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara és a szerbiai Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének együttműködése attól ilyen gyümölcsöző, hogy mindkét félnek rendkívül fontos ez a kapcsolat. - Visszajárunk Sopronba és szeretnénk ezt a hagyományt tovább éltetni - erősítette meg De Negri Ibolya, az egyesület elnöke. - Szeretnénk évente legalább egyszer elhozni Sopronba a pedagógusokat, hogy szakmailag fejlődjenek, új gyakorlatokat ismerhessenek meg. Az őszi tanulmányútra hat községből érkeztek az intézményvezetők, óvoda-pedagógusok és külön örömünkre szolgál, hogy pályakezdő fiatal szakemberek is velünk tartottak.

A találkozó első napján dr. Hartl Éva, dr. Pásztor Enikő egyetemi docensek és Németh Dóra Katalin tanársegéd mutatta be a Soproni Egyetemet, a pedagógiai kart és az óvodapedagógus-képzést. A húsz fős delegáció a gyakorlattal is ismerkedett, szakmai látogatást tettek a Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorlóóvodában és az Aranykapu Tagóvodában is. A találkozó végén konstruktív párbeszéd indult arról, hogyan lehetne még szorosabbá fűzni az együttműködést a soproni és a határon túli intézmények között.

FOTÓGALÉRIA

Cikk nyomtatása E-mail