Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Virágok köszöntik a Benedek-kar látogatóit

slider33.jpg

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara 2024-ben ünnepli a soproni óvóképzés 125. évfordulóját. Ez alkalomból megszépül a Ferenczy János utcai épület bejárata. Szerda délelőtt a hallgatók, oktatók és a Botanikus kert munkatársai, Kui Bíborka irányításával, évelő növényeket ültettek a szakmai hét egyik legnépszerűbb programján.

Mert jó ide járni! címmel olvashatták a benedekes hallgatók a felhívást a rendhagyó áprilisi szakmai programra. Az egyetem épülete előtti zöldövezet virágosításának folyamatába kapcsolódhattak be a fiatalok, akik lelkesen és precízen, nagy érdeklődéssel dolgoztak. A kiültetéssel egy hosszan tartó és felelősséggel járó folyamat vette kezdetét. A hallgatók megtapasztalhatják, hogy nem elég valamit elültetni, ahhoz, hogy a növények megmaradjanak, szépek, egészségesek legyenek és gyönyörködhessenek a munkájuk eredményében, folyamatosan gondozni is kell őket.

A szakmai hét keretében szerdán délután került sor a Vasvári Játékszín Büki Attila" Az elhivatott" című monodrámájának a bemutatójára, a Brunszvik-teremben.  A Brunszvik Teréz grófnőt alakító Varga-Bodó Anita az adott kort megidézve szívvel, lélekkel mutatta be a grófnő életének főbb mozzanatait, a kisgyermek- és nőnevelésért tett törekvéseit. A darab a hallgatóság körében nagy sikert aratott, a közönség vastapssal köszönte meg a színvonalas előadást.

Az első alkalommal megrendezett szakmai héten a Benedek Elek Pedagógiai Kar hallgatói közel 40 előadás és tevékenység közül válogathattak, amelyek célja a műveltségfejlesztés és a gyakorlati képzés támogatása volt.

GALÉRIA

Cikk nyomtatása E-mail