Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

BPK Hírek

Újabb docensi székfoglaló a Benedek Elek Pedagógiai Karon

DSC08361.jpg

Dr. Naszladi Georgina a BPK Társadalom-, Szociális és Kommunikációtudományok Intézetének (TSZKI) egyetemi docense megtartotta docensi székfoglaló előadásait. A jogtudomány jelentősége a pedagógusképzésben, különös tekintettel a gyermeki jogokra című magyar és a Children's rights című angol nyelvű előadásra az egyetem és a kar vezetősége, egyetemi kollégák, barátok és családtagok körében került sor.

Tovább olvasom
Nyelvfejlesztő játékok a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Nemzetiségi Napján

slider7565.jpg

A tavalyi jól sikerült szereplésnek köszönhetően május 31-én újból meghívást kaptak a Benedek-kar oktatói a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola/Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg német nemzetiségi hagyományőrző napjára. Babai Zsófia és dr. Kovácsné Vinkovics Éva az iskola 2. osztályos diákjainak a BIG_Inn projekt keretében kifejlesztett és beszerzett német nyelvi játékokat mutatták be.

Tovább olvasom
A legjobb versmondók között a benedekes hallgató

slider52.jpg

Ezüst minősítéssel és külön elismeréssel zárta a Kányádi Sándor versmondó versenyt Moroz Alexa, a Benedek-kar hallgatója. Június 1-jén rendezték meg a Kossuth-díjas erdélyi magyar költőről, Kányádi Sándorról (1929-2018) elnevezett - a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények diákjai számára meghirdetett - versmondó versenyt.

Tovább olvasom