Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Nagy érdeklődés kísérte a Benedek-kar Nyílt Napját

slider0247.jpg

Több százan voltak volt kíváncsiak a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának képzéseire a Szent Miklós napján rendezett egyetemi nyílt napon. Már a kapuban a Mikulás egy kis figyelmességgel köszöntötte az érdeklődőket. A dékáni köszöntőt követően a képzések szakfelelősei ismertették az induló szakok sajátosságait, majd válaszoltak az érdeklődők kérdéseire, emellett lehetőség volt kötetlen beszélgetésre is.

A rendezvényt dr. habil. Varga László dékán nyitotta meg. Röviden bemutatta a pedagógiai kar életét, és elmesélte, miért érdemes a Soproni Egyetemen tanulni, benedekes hallgatónak lenni. A dékáni köszöntőt követően dr. habil. Simon István Ágoston oktatási dékánhelyettes mutatta be a kar oktatási portfólióját. Az Egyetemi Tanulmányi Központ felvételi koordinátora, Galavics Anikó a 2024-es felvételi eljárás rendszerét és annak újdonságait vázolta.

Ezt követően a képzések szakfelelősei mutatták be a szakokat, a többi között a 2024-es tanév újdonságát a Benedek-karon, a Magyar Testnevelési Egyetemmel közösen indított rekreáció és életmód alapszakot. A rendezvény vendége volt Joós Bernadett, a Soproni Szociális Intézmény intézményvezető-helyettese, aki a szociálpedagógia szakhoz kötődő új, hallgatói támogatási rendszert ismertette. Évek óta visszatérően, az advent időszakában 'A játékpedagógia feltételei I.' c. kurzus záró eseményeként kiállítást rendeznek a hallgatók munkáiból a Benedek-karon, így volt ez ebben az esztendőben is. Dr. Hartl Éva intézetigazgató, valamint Dr. Pásztor Enikő egyetemi docens nyitotta meg a nyílt napon a társasjátékokat bemutató tárlatot, ezzel is kedvet csinálva az óvodapedagógusi pályához.

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara január 17-én rendezi a következő nyílt napját, melynek részleteivel hamarosan jelentkezünk.

 

Fotógaléria

Cikk nyomtatása E-mail