Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Újraéledt a BPKávéház

bpkavehaz_slider.jpg

Főnixmadárként éledt újra a BPKávéház, amely a Covid járvány kitörése előtt indult azzal a céllal, hogy a Kar tanárai kötetlenül beszélgethessenek, civil emberként is bemutatkozhassanak a hallgatók és az érdeklődők előtt. A pandémia azonban az első összejövetel után közbeszólt, s eltörölte a kávéházi esteket. De nem sikerült véglegesen!

A HÖK és a Don Bosco Szakkolégium tagjai újraélesztették a sorozatnak szánt BPKávéházat, s szavazással döntötték el, hogy az oktatókat milyen sorrendben illetve párosításban kérjék fel a tavaszi szemeszterben tervezett három estére.

A szervezők az első oktatói bemutatkozásra Varga László dékán urat és Varga Norbert docens urat hívták meg, így a plakáton a Varga vs. Varga blikkfangos alcím jelenhetett meg. Ugyan a versus „ellent, kontrát, ellentétbent és szembent” jelent, az eseményen semmi ilyen meghökkentő helyzetnek még a látszata sem alakult ki. Még csak nem is ült a két oktató egymással szemben, hanem egymás mellett, békességben, s a jó hangulatot a kérdések és válaszok sora garantálta. A kávéházi jelleget az asztalon gőzölgő tea, a tányérokban lévő csábító süteményhalmaz és a tavaszi virágok meleg színe még barátságosabbá tette.

A Covid utáni első BPKávéház április 11-én délután 6 órakor kezdődött, s bizony, öreg este lett, mire befejeződött. A két népszerű oktatót a Kommunikáció- és médiatudomány szak hallgatói közül Kiss Alexandra és Füst Márton László kérdezte gyermekkori csínytevésekről, iskolai évekről, ifjúkori bohémságról, családról, hobbikról, utazásokról, fontossá érő élményekről. Így valóban azzá vált a beszélgetés, aminek az alkalmat szánták: megismerni az oktatókat közelebbről.

A fényképezőgép mögött Sebestyén Áron, szintén média szakos hallgató állt. S hogy az élvezetes, néha csipkelődő, humoros, máskor filozófiai magasságokban járó beszélgetés ne szálljon el a világegyetemben, arról a hallgatók profi hangfelvétellel gondoskodtak.

A szervezés oroszlánrészét Horváth Rebeka Petra vállalta. A rendezvényt pedig a HÖK valamint az Alapítvány a Soproni Főiskoláért támogatta.

Ne feledjék: a kávéházi sorozat folytatódik!

Sebestyén Áron fotói

Cikk nyomtatása E-mail