Hírek

Van kérdés?

módosítva: 2021.01.26 21:01 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

A part után a hirtelen jött mélyvíz sem jelentett leküzdhetetlen akadályt a kommunikáció- és médiatudomány szakon tanuló elsőéveseinknek. Néhány hét kreatív írásgyakorlat után ugyanis élesben adtak számot rátermettségükről, újságírói képességeikről. Az egyetem sajtóirodájával együttműködve hallgatóink azt a feladatot kapták, hogy készítsenek olyan interjúkat, amelyekben különleges hobbival, életúttal, esetleg családi háttérrel rendelkező kortársakat szólítanak meg. Az így született 7 interjú egy kiadványban kapott helyet, amely az Educatio (online) kiállításon debütált. A kis füzet hamarosan elérhető és megtekinthető lesz itt is, addig azonban ízelítőként közzé teszünk néhány interjút. A készítők: Bujáki Fanni, Nagy Cintia, Horváth Rebeka, Döbörhegyi Boglárka, Taschner Georgina, Németh Jázmin, Billege Anna, Kiss Krisztina, Sebestyén Áron (SE-BPK, kommunikáció-és médiatudomány, I.év). A szakmai munkát Kloiber Alexandra koordinálta.

Tovább

Erasmus+ hallgatói beszámolók - 2020/21-es tanév

módosítva: 2021.01.21 12:53 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

 

Tovább

A Magyar Kurír Katolikus Hírportál is tudósított a Hitéletre nevelés specializációról

módosítva: 2021.01.12 09:06 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek
Tovább

Ünnepi köszöntő

módosítva: 2020.12.21 09:08 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek
Tovább

Karácsonyi jótékonysági élelmiszergyűjtéssel támogattuk a Soproni Szociális Intézményt

módosítva: 2020.12.18 14:48 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának kezdeményezésére, Prof. Dr. Fábián Attila Rektorhelyettes Úr támogatásával, az egyetemi Karok összefogásának köszönhetően több száz jótékonysági élelemiszer-felajánlás érkezett az egyetemi dolgozók részéről a Soproni Szociális Intézmény karácsonyi élelmiszergyűjtő akciójához.

Tovább

KÖRNYZETEI ÉS TECHNIKA-TECHNOLÓGIA SZAKMÓDSZERTAN

módosítva: 2020.12.03 13:03 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

Módszertannal a fenntarthatóságért

A Műszaki Könyvkiadó gondozásában 2020. november végén jelent meg ez a hiánypótló, szemléletformáló egyetemi tankönyv 11 szerző tollából és Dr. habil Lükő István nyugállományú egyetemi magántanár szerkesztésében. Ennek a tankönyvírásnak a szakmai-tudományos ernyőjét a Soproni Egyetem szellemisége, a környezet és természetvédelem, a fenntarthatóság és a környezetpedagógia terén elért kutatási eredményei biztosították.  Három kar (Erdőmérnöki, Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti, Benedek Elek Pedagógiai Karok) jelenlegi és egykori oktatói szakterületeik elhivatott, kiváló felkészültségű,  és elkötelezett képviselőiként koherens, széles területen hasznosítható tanulást segítő produktumot tettek le az asztalra. A soproniakon kívül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Óbudai Egyetem egy-egy oktatója, a Mecsekerdő Zrt. két környezeti nevelője, és az Audi Hungária  NYME-n doktorált munkatársa voltak a szerzői kollektíva tagjai. Sajnos a lektor, Dr. habil Béres Csilla az egykori Savaria Egyetemi Központ ny. főiskolai tanár már nem élhette meg a könyv megjelenését.

Tovább