Hírek

Nyílt nap és sajtótájékoztató

módosítva: 2019.12.06 08:04 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek
Tovább

Was wir so gerne spielen

módosítva: 2019.12.03 20:00 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

Kedves Hallgatók és Pedagógusok!

Örömmel adjuk hírül Advent első hetében, hogy megjelent a Német nemzetiségi óvodapedagógus képzés hallgatóinak szakmai felkészülését, a kétnyelvű nevelést folytató gyakorló pedagógusok munkáját segítő várva várt kiadvány, az „Ein Kindergartenjahr I” átalakított, megújított, gazdagított kiadása, amelynek címe „Was wir so gerne spielen”.

Tovább

Manuela Eitler-Sedlak: Fló W. és a tökéletes flow

módosítva: 2019.12.04 13:27 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy karunk könyvtárában már magyar nyelven is elérhető Manuela Eitler-Sedlak: Flo W. voll im Flow című könyve. 

Tovább

Konferencia Madridban, látogatás Córdobába

módosítva: 2019.12.02 13:37 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

Dr. habil. Varga László dékán és Dr. Gáspárdy Tibor egyetemi docens a madridi Camilo José Cela University és Profª. Isabel Morales Jareño kedves és megtisztelő meghívásának eleget téve részt vett az intézmény által szervezett nemzetközi konferencián. A konferencia spanyol, finn, norvég, cseh, svéd és kongói résztvevőinek Karunk vezetője az intézményünkben folyó oktatási, tudományos, kutatási tevékenységről számolt be, továbbá szólt karunk Erasmus mobilitási tevékenységéről, a pályázati folyamat rendjéről.

Tovább

Komolyzenével a felvidéki óvodásokért

módosítva: 2019.11.25 10:41 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

Négy felvidéki magyar óvoda lehetett részese a magyarországi Camerata ART´issima kamarazenekar interaktív komolyzenei előadásának. A Mese és muzsika. A láda rejtélye című zenés darab során Wolfgang Amadeus Mozart figurája és Hamiska, a huncut hangjegyecske kalauzolta el a legkisebbeket a klasszikus zene világába.

Tovább

Tudósítás a CODES projektről az ORF Burgenlandi Rádiócsatornáján

módosítva: 2019.11.18 16:07 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

Kissné dr. Zsámboki Réka, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar tudományos és külügyi  dékánhelyettese az ORF Burgenlandi Stúdiójának felkérésére nyilatkozott a ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ és a Benedek Elek Pedagógiai Kar közreműködésével megvalósuló CODES projekt keretében megnyílt információs és tanácsadó központról. 

Tovább