Hírek

Unalmas a fenntarthatóság?

módosítva: 2021.04.16 16:36 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

Amikor valaki a fenntarthatóságról kezd beszélni, azonnal elkapcsolsz, tovább lépsz, vagy akár ott hagyod a társaságot, mivel már a vízcsapból is ez a téma folyik? Hát ne tedd! Vannak e fogalomnak alig említett területei is. Sokan nincsenek tisztában azzal sem, hogy milyen vadon élő állatok élnek körülöttünk. A következőkben bemutatunk egy doktorandusz hallgatót, aki a fiatalok nyelvén, stílusosan és interaktívan vezeti be a témába a diákjait.

Tovább

Erasmus a járvány idején

módosítva: 2021.04.15 17:46 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

Tovább

Zöld útkereső együttműködési szakmai beszélgetés a Benedek Elek Pedagógiai Karon

módosítva: 2021.04.15 15:40 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

2021. április 14-én Dr. habil. Varga László dékán kezdeményezésére kapcsolatépítő és zöld útkereső együttműködési szakmai beszélgetésre került sor a Benedek Elek Pedagógiai Karon. 

Tovább

Régi, mégis Trendi

módosítva: 2021.04.14 12:22 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

A fiatal felnőttek napjainkban nagy érdeklődést mutatnak a fenntartható élet iránt. Ennek egyik területe az öltözködés is, ami a legtöbb fiatal kedvenc területe. Sokan szeretnének egyediek, stílusosak lenni kevés pénzből. Hallgatótársaink tanáruk, Dr. Molnár Katalin docens asszony kezdeményezésére felfedezték szüleik régi, már használt ruháit, ezzel megmutatva, hogy nem kell új ruhákat vásárolni ahhoz, hogy divatosan öltözködjenek, s még egyediek is legyenek.

Tovább

Magyar nyelvfejlesztés online

módosítva: 2021.04.14 08:06 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek

Az Oktatási együttműködések az AT-HU határrégióban_innovatív (BIG_inn AT-HU) Európai Uniós projektben Dr. Kovácsné Vinkovics Éva és II. évfolyamos német nemzetiségi hallgatói csoportja 2021. tavaszi félévében az ausztriai határmenti óvodákban, Haracsonyban (Horitschon) és Sopronkeresztúron (Deutschkreutz) a nyelvfejlesztő feladatát az újabb és újabb körülményekhez igazodva alternatív megoldással, az online tér adta potenciálokat kihasználva tudja teljesíteni. A lehetőségek hosszas mérlegelése és többszöri újratervezést követően a hallgatók a különböző projekttémákat (pl. mobilitás, kézműves mesterségek, természetes környezetünk, az erdő, stb.) egy-egy videófelvételben dolgozzák fel.

Tovább

Modellváltás a Soproni Egyetemen – Interjú Dr. habil. Varga László dékánnal

módosítva: 2021.04.15 11:30 Készítette : Németh Tamás Kategória : Hírek


A Soproni Egyetem modellváltás következtében alapítványi fenntartás alá került. A modellváltás a Benedek Elek Pedagógiai Kar életében is változásokat hoz. Előrevetíti a kar épületének megújulását, a Bezerédj Amália Kollégium és az Aranykapu Gyakorló Óvoda felújításának a tervét is magában hordozza. Az alapítványi egyetemmé történő átalakulásról Dr. habil. Varga László dékán úrral beszélgettünk.


Tovább